Workshop & UNdervisning

Skriveworkshops for både børn og unge kan vare fra to timer til en hel uge. Der er uendelige muligheder. Det kan blandt andet handle om, at børnene skal tage magten over deres egen historie.

Workshop

I 2020 holdt jeg workshops for fire forskellige klassetrin og deres lærere på Bakkeskolen:

“Man har altid lov til at fortælle sin egen historie og sin egen version af den og ikke lade andre fortælle den for sig. Kommer man for eksempel fra et belastet boligområde, følger der ofte fordomme og prædikater med. Jeg har forsøgt at lære børnene at tage magten over deres egen historie og selv fortælle den, siger Rebecca Bach-Lauritsen.” / (Jydske Vestkysten)

FOTO: Bakkegårdskolen

På læsefestivalen Ord over fjord lavede jeg tekstsamlingen ”Frederikssund fra A-Å” sammen med et hold af både børn og voksne.

Som en del af festivalen Odsherred Læser dramatiserede jeg min roman ”Veronika lyder som harmonika” sammen med de klasser, der stod for årets teaterforestilling.

Der er så mange muligheder!

Skoler kan søge foredragshonorar gennem Statens kunstfond:

https://www.kunst.dk/for-ansoegere/soeg-tilskud/dansk-og-udenlandsk-litteratur-for-boern-og-unge

Der er to årlige frister – i 2021 er fristerne 1. marts og 16. august.

Til større projekter kan der søges støtte gennem huskunstnerordningen:

https://www.kunst.dk/for-ansoegere/soeg-tilskud/huskunstnerordningen

Den aktuelle ansøgningsfrist er 5. oktober 2021.

UNDERVISNING

Jeg tilbyder korte og lange undervisningsforløb i at skrive.

Jeg var tilknyttet Forfatterskolen for børnelitteratur som ekstern underviser fra 2010 til 2020 og er nu underviser på Manuskriptskolen for børnefiktion. Jeg har også undervist på Informations Mesterklasse i børnelitteratur.