ORD

Veronika lyder som harmonika

“Veronika lyder som harmonika. Og hun minder også om sådan en. Man kan hive i hende og presse hende sammen. Og ud af det kommer en mærkelig musik.”

Veronika er flyttet til et nyt sted sammen med sin mor og sin lillesøster Josefine. En ny by, en ny skole, en ny flok idiotiske klassekammerater. Det er ikke første gang, og Veronika ved, at det ikke er sidste.

Veronika lyder som harmonika er en poetisk og fortættet fortælling om den nye pige i klassen, der har været ny så mange gange, at hun ikke længere ved, hvem hun er og hvor hun hører hjemme.

Uddrag af anmeldelser

******
"Den tabte uskyld og den deraf følgende ensomhed, samt barnets forsøg på at bygge sig et værn, rammer Bach-Lauritsen klokkeklart og usentimentalt, og Stian Holes up fronttegninger gør det til en fornem helhed. "
- Mai Misfeldt, Berlingske
*****
"En stilfærdig og smuk og sprogligt opfindsom historie."
- Steffen Larsen, Politiken
"Rebecca Bach-Lauritsen debuterer med dette fine portræt af en stærk og følsom pige og en historie, der med sit tema kunne have været socialrealistisk på den kedelige måde, men bestemt ikke er det, fordi sproget er præcist og poetisk igennem hele fortællingen, indtil Veronika ikke længere bare kan hives i og presses sammen som en harmonika, men begynder at finde sin egen melodi. "
- Sara Nørholm, Kristeligt Dagblad
"Yderst forfriskende og tiltrængt børnelitteratur. "
- Amrit Marie Pal Hansen, Bogmagasinet Arnold Busck
Priser

Skriverprisen 2011​

“Rebecca Bach-Lauritsen giver med dyb empati læseren indblik i, hvordan børn som Veronika oplever verden. Bogen har en bemærkelsesværdig sproglig intensitet, hvor læseren føres overbevisende gennem fortællingen med udgangspunkt i Veronikas syn på verden. De korte kapitler og de mange illustrationer gør, at læseren bliver hjulpet godt på vej”, skriver prisudvalget som den væsentligste begrundelse for, at valget faldt på Rebecca Bach-Lauritsen roman.

Undervisning

Find undervisningsmateriale her