ORD

Underlig fisk

Liv og Fie er venner.

Pludselig bliver Liv usynlig.
Fie ser hende ikke.
Findes Liv så ikke mere?

“Underlig fisk” er en bog om venskab.
Om at have en ven og at være en ven.
Om at miste en ven og at få en ven.

Bogen er en del af Alineas serie “Miniværk.

Uddrag af anmeldelser

"En fantastisk udgivelse"
- Lektørudtalelse
"Endnu engang et mesterværk fra Rebeccas hånd. Jeg bliver så imponeret over, hvor fint og poetisk Rebecca Bach-Lauritsen behandler dette store emne. Jeg tror, vi alle har prøvet at blive “usynlige” i en periode."
- My Classroom
"Stemningen i “Underlig fisk” er ensom, stille og fortættet, hvilket kan tilskrives Rebecca Bach-Lauritsens fornemmelse for sprog. Hun kan med små afstemte ord og sætninger sætte stemning og følelser, som sitrer i sin enkelthed."
- Bogoplevelsen
"Denne lille litterære perle ligger op til et litteraturarbejde, der taler ind i elevernes egen verden og samtidig med store muligheder for at bruge litteraturen som afsæt til at styrke venskaberne i klassen."
- Litteratur til danskfaget
"Tegningerne er drømmende og minder mig om japansk skønhed, teksten er enkel og kort og rammer plet."
- Den lille bogsult
"Rebecca Bach-Lauritsen kan noget med at sige noget stort og universelt med få poetiske sætninger og sammen med de smukkeste illustrationer af Lea Hebsgaard Andersen er der skabt endnu et miniværk af stor kvalitet."
- Skolebibliotekaren Lene
Priser

Skriverprisen 2022

”Et lille mesterværk om børns relationer og venskaber, som kan være så flygtige og hårde at håndtere tabet af. Historien er holdt i en lavmælt, poetisk tone, som sammen med de smukke illustrationer giver mulighed for stor indlevelse. En æstetisk fin, lille, men samtidig eksistentiel fortælling. Bogen lever op til alle Skriverprisens kriterier. Sprogets enkelhed, der med små virkemidler fortæller en vedkommende historie, giver bogen høj litterær kvalitet, og det gør samtidig bogen let tilgængelig rent sprogligt. De smukke og forståelige illustrationer, som drager en ind i historien, er af høj kvalitet. Det kvadratiske format, den lækre papirkvalitet samt en detalje som den skinnende røde titel gør bogen indbydende, allerede inden man åbner den. Tekstens opsætning gør den overskuelig, også for begynderlæseren. Selvom illustrationerne nogle gange flyder hen over midten, opleves det ikke som forstyrrende, når man læser. Bogen taler til læseren som ligemand, idet temaet er væsentligt for alle børn, men behandlet med stor respekt for barnets oplevelse.”

– Birgitte Reindel, formand for prisudvalget

Undervisning

Find undervisningsmateriale her