Ud af det blå
ORD

Ud af det blå

Forlaget skriver
Betagende billedværk i sorte, hvide, brune og blå nuancer, skrevet af Rebecca Bach-Lauritsen og bragt op i billedballonen af Anna Margrethe Kjærgaard.

Om en dreng der bor alene sammen med en kaktus i et hus, hvor alt ånder fred og ro, der er orden på sagerne og alt står i smukke, snorlige rækker i haven. Indtil en kæmpestor, brun bjørn dukker op, tilsyneladende ud af det blå.
Ingen pædagogiske forklaringer, ingen pegefingre, lutter poesi, smukke ord med rytme og allitterationer, fulgt til dørs af lineal-strunke linjer, der pelsblødt opløser sig i glad gemmeleg og vild dans!

Kan læses som allealdres billedværk, kan også med fordel læses med børn (nå ja: og voksne), der har brug for at turde slå nogle skæve streger.

Uddrag af anmeldelser

******
“Bogen er et godt eksempel på et fantastisk samarbejde mellem forfatter og illustrator. Om den korte, meget præcise tekst ledsager teksten – eller omvendt, er ikke til at sige. (…) Man kan, som i ”Stykker med himmel”, tydeligt mærke håbet, som skinner igennem bogens sider. Lykken kommer som noget ukendt og lidt farligt ud af det blå, også selvom man gør sit til at dulme virkelighedens kedsomhed med sine faste rutiner.”
- Damian Arguimbau, Kristeligt Dagblad
******
“Det er en afsindig, vidunderlig og elegant billedbog. Sikke et makkerpar forfatteren Rebecca Bach-Lauritsen og illustratoren Anna Margrethe Kjærgaard udgør. De komplementerer hinanden på smukkeste vis, og hver især er de stærke og sarte i deres billedsprog.”
- Marie Borch Nielsen, Paedagogen. dk
*****
“…mættende, mageløs og mærkelig…”
- Steffen Larsen, Politiken
“ Rebecca Bach-Lauritsen problematiserer den voksnes billede på et velopdragent og velfungerende barn, den lille voksne, og genskaber forbindelsen mellem barn og natur (eller barnet og dets vilde natur).
- Anita Brask Rasmussen, Information
"Det er fabelagtigt skrevet med en økonomi og rytme i sproget, som med så få ord fra side til side gør denne billedbog til en ret enestående oplevelse. Det er gennemtænkt og ikke ud af det blå! Og så lægger den op til at stille de fine og vigtige livsspørgsmål. Det er kunsten - det er kunst.”
- Børn & Bøger
Priser

Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2020

Udvalgt af Statens Kunstfond til “Books from Denmark” 2020

Udvalgt til “100 Outstanding Picturebooks” 2020