Stykker med himmel
ORD

Stykker med himmel

Bagsidetekst
“MAN SKAL IKKE have for høje tanker om døden. Døden er fast arbejde. Det siger far. Han står op hver morgen halv seks og er skæv i ryggen af at grave. Man skal ikke have for høje tanker om noget som helst. Den nye pige i klassen for eksempel. Eller sig selv for den sags skyld. At man kunne blive venner eller sådan noget. Det kan man godt spare sig.”

Mor kalder Karl for skat. Den nye pige i klassen kalder ham for idiot. Og uanset hvad Morgan kalder ham, kan Karl ikke finde på noget at svare tilbage. Farfar plejede bare at kalde ham for Karl, men farfar siger ikke så meget mere. Døden er nemlig begyndt at få fat i Karls farfar, som ellers er indbegrebet af liv med sit lange skæg og mange historier.

Stykker med himmel er en poetisk og fortættet fortælling om at miste sit faste holdepunkt og samtidig opdage helt nye sider af sig selv. Bogen er en selvstændig forsættelse til Veronika lyder som harmonika og er ligesom den illustreret af Stian Hole.

Uddrag af anmeldelser

******
“Der er masser af håb i bogen, en ukuelighed, der bryder frem, som en ukrudtsplante midt i en asfaltjungle. Nordmanden Stian Hole har lavet en række illustrationer til bogen, der passer som fod i hose til den stramme fortælling. (…) Bogens titel henviser både til et puslespil, som Karl lægger med sin farfar, men jeg tror også, at det handler om, at der i det komplicerede og dunkle altid vil være stykker med himmel, hvis man leder lidt.”
- Damian Arguimbau, Kristeligt Dagblad
“Rebecca Bach-Lauritsens lyriske sprogbrug, fine fornemmelse for følelser, replikker og sansninger er helt gennemgående i romanen, der fortælles af en alvidende 3.personsfortæller med udgangspunkt i Karl. Selve fortælleformen afspejler en lethed, men samtidigt dyb alvor, der gør det muligt at tage fortællingen ind. (…) Rebecca giver i Stykker med himmel et usædvanligt indlevet portræt af en dreng på kanten af fællesskabet. Et portræt også voksne med fordel kan læse.”
- Søren Fanø, Bogbotten. dk
“Stykker med himmel er en mageløs fortælling om kærlighed og sammenhold - men også om ensomhed.”
- Eiler Jensen, Børn & Bøger
“Det er rørende at læse ”Stykker med himmel”, der henvender sig til 10-12-årige børn og deres voksne med en nænsom, poetisk påmindelse om, at døden er en del af livet.”
- Forfatterweb. dk
“Stykker med himmel er en meget fin og klogt fortalt børneroman om at miste sit faste holdepunkt og om at finde ud af at livet trods alt går videre med andre gode mennesker, man kan knytte sig til. ”
- Jane Andersen, Bogblogger. dk
læring

Undervisningmateriale