Mormor & Mormor
ORD

Mormor & Mormor

Bagsidetekst
Hver torsdag bliver jeg hentet af mormor.
Eller mormor.
Mormor kan finde på at komme på løbehjul.
Mormor kommer i den gule bil.
Mormor er frisk på pomfritter og sodavand.
Det er mormor ikke.
På en måde kan jeg bedst lide mormor.
Men sådan kan man alligevel ikke sige det.
Mormor kan bedst lide mig, og det kan mormor også, det ved jeg.

MORMOR & MORMOR er en varm og favnende billedbog om det tætte bånd og særlige frirum, der kan opstå mellem børn og bedsteforældre. Det er også en historie om, hvordan noget, man selv oplever som helt almindeligt, kan opfattes som meget mærkeligt af andre – måske endda af ens allerbedste ven. Mormor & Mormor er en hyldest til livet, kærligheden og mangfoldigheden.

Uddrag af anmeldelser

*****
“Hun har et særligt talent for at skrive både sprudlende og følsomt om det, der kan knuge i en barnemave. I "Mormor & mormor" formår hun sammen med illustrator Charlotte Pardi at skabe en vidunderligt farverig fortælling om det helt særlige bånd, der kan være mellem børn og deres bedsteforældre. Og det går lige i hjertekulen.”
- Jyllands Posten
“Mormor & Mormor er en ganske eksplicit programerklæring for dobbelt mormødreskab, og ideologien slås yderligere fast af de symbolske regnbuer, der findes i baggrunden. Når bogen alligevel hverken virker anmasende eller unødigt didaktisk, er det, fordi sproglegen og humoren også har fået lov at fylde.”
- Weekendavisen
“Rebecca Bach-Lauritsen er ekspert i at beskrive det nære gennem hverdagssituationer og genkendelighed. Charlotte Pardi skaber de fineste illustrationer, der fuldender teksten og tilfører den sin egen humor. Det er den smukkeste regnbuebog, jeg har stiftet bekendtskab med.”
- Litteratursiden. dk
“Det er simpelthen én af de fineste billedbøger, jeg har læst længe. Er det sproget? Ja! Er det fortællingen? Ja! Er det illustrationerne? Ja! Er jeg begejstret? JA!”
- Mit Bogskab
Priser

Skriverprisen 2011​

“Rebecca Bach-Lauritsen giver med dyb empati læseren indblik i, hvordan børn som Veronika oplever verden. Bogen har en bemærkelsesværdig sproglig intensitet, hvor læseren føres overbevisende gennem fortællingen med udgangspunkt i Veronikas syn på verden. De korte kapitler og de mange illustrationer gør, at læseren bliver hjulpet godt på vej”, skriver prisudvalget som den væsentligste begrundelse for, at valget faldt på Rebecca Bach-Lauritsen roman.

Undervisning

Find undervisningsmateriale her