ORD

Det meget meget MEGET farlige monster

Det meget meget farlige monster er – i hvert fald når man spørger det selv – meget meget MEGET farligt. Desværre er drengen bare ikke rigtigt bange for det, heller ikke selvom det viser sin store mund og sine skarpe kløer og onde øjne. Da drengen til sidst ender i monstrets mave, finder han ud af, hvorfor monstret ikke er farligt, og han beslutter sig for at hjælpe. Men er det nu klogt?

Det meget meget MEGET farlige monster er en anderledes humoristisk bog til alle de modige børn, der ikke frygter noget som helst – måske lige bortset fra monstret under sengen.

Uddrag af anmeldelser

******
“Imponerende god”
- Damian Arguimbau, Kristeligt Dagblad
*****
“Fortællingen er et virkelig fint billede på, at når det roder indvendigt, kan vi alle blive en lille smule (og nogen gange en meget smule) monster. En vigtig pointe, som bliver fortalt med stor humor og i børnehøjde.”
- Børnenes bøger
“Her bearbejdes den angst, de fleste børn har for mørke og skumle ting under sengen, og her understreges vigtigheden af at have gode venner, selv når man er et ikke-skræmmende nuttet blåt monster. (…) Fortællingen lægger op til en indlevet oplæsning for barnet, hvor også stemmeføringen, og monsterets dialog med drengen i fortællingen, spiller en rolle. “
- Søren Fanø, Bogbotten. dk
“Det er en meget sød og sjov bog, der fortæller om, at noget af det allervigtigste i verden er at have gode venner. Forfatter Rebecca Bach-Lauritsen er rigtig god til at vise sympati for dem, der har det svært, også blå monstre. Charlotte Pardi er en virkelig dygtig illustrator og står bag de meget meget MEGET nuttede og næsten skræmmende monstertegninger.”
- Litteratursiden. dk
“En så fin billedbog, som med et enkelt snit og farvevalg fortæller historien om, at ‘ting’ ikke nødvendigvis er, hvad de ser ud til - og at man ikke behøver at være, som det forventes.“
- BogBefaling
Priser

Udvalgt af Statens Kunstfond til “Books from Denmark” 2020

“Rebecca Bach-Lauritsen giver med dyb empati læseren indblik i, hvordan børn som Veronika oplever verden. Bogen har en bemærkelsesværdig sproglig intensitet, hvor læseren føres overbevisende gennem fortællingen med udgangspunkt i Veronikas syn på verden. De korte kapitler og de mange illustrationer gør, at læseren bliver hjulpet godt på vej”, skriver prisudvalget som den væsentligste begrundelse for, at valget faldt på Rebecca Bach-Lauritsen roman.
Undervisning

Find undervisningsmateriale her

“Et undervisningsforløb udarbejdet til børnehavebørn og eleverne i indskolingen med fokus på dialogisk læsning, sprogtilegnelse og æstetiske læreprocesser.”)