Oplæsning & foredrag

Mens jeg skriver, tænker jeg faktisk kun ganske lidt på læserne – men i det øjeblik, bogen er blevet til og skal møde verden, vil jeg rigtig gerne være med.

oplæsning

Jeg læser højt for mig selv i min skriveproces. Sprog er lyd, klang, rytme. En bog begynder for mig som regel med en enkelt sætning eller to. At læse dem højt igen og igen åbner en vej ind i resten af teksten for mig. Så det at læse højt for mig selv er en del af bogens tilblivelse, og jeg holder meget af at læse bogen op for andre, når den rent faktisk er færdig.

Jeg har holdt båltale for tusinder af mennesker og læst billedbøger for tolv børn på BRØG Litteraturbar – jeg elsker begge dele og alt derimellem.

Det er som regel mine egne bøger, jeg optræder med, men her læser jeg Ditte Menneskebarn højt på Arbejdermuseets stemningsfulde loft. Signe Mansdotter sang mellem passagerne. Det var en smuk oplevelse.

Foredrag

Jeg kommer gerne ud og fortæller om mit forfatterskab. Mens jeg skriver, tænker jeg faktisk kun ganske lidt på læserne – men i det øjeblik, bogen er blevet til og skal møde verden, vil jeg rigtig gerne være med. Jeg får altid så mange gode spørgsmål, når jeg møder mine læsere, og faktisk var det gentagne spørgsmål om ”idioten” fra min bog Veronika lyder som harmonika, der fik mig til at tænke mere over den karakter – og det blev til en selvstændig opfølger til bogen ni år senere; Stykker med himmel, hvor ”idioten” nu både har et navn og sin egen fortælling.

Jeg har lavet alle mulige former for foredrag – for børn på skoler, biblioteker og diverse scener. For lærere, bibliotekarer, præster, pædagoger, læsere og formidlere.

Jeg kan tage udgangspunkt i en bestemt bog, et tema eller i min egen fortælling om at være forfatter. Men kontakt mig, så skræddersyr vi et foredrag, der passer.

Skoler kan søge foredragshonorar gennem Statens kunstfond:

https://www.kunst.dk/for-ansoegere/soeg-tilskud/dansk-og-udenlandsk-litteratur-for-boern-og-unge

Der er to årlige frister – i 2021 er fristerne 1. marts og 16. august.

Til større projekter kan der søges støtte gennem huskunstnerordningen:

https://www.kunst.dk/for-ansoegere/soeg-tilskud/huskunstnerordningen

Den aktuelle ansøgningsfrist er 5. oktober 2021.